Tedavilerimiz
Cerrahi Tedaviler
20 yaş dişleri (akıl dişleri) nedir?
16-26 yaşlar arasında sürmesi gerek ancak çene darlığı sebebiyle çoğunlukla süremeyen 3. Molar dişlerdir.
20 yaş dişleri hangi durumlarda çekilmelidir? Ne zaman çekilmelidir?
Tüm 20 yaş dişlerinin çekimi gerekmemekle beraber çoğu yirmi yaş dişinin çekim endikasyonu mevcuttur. Ağzın en gerisinde olan ve fırçalama olanağı çok zor olan bu dişler ağrı, apse, kötü koku gibi birçok probleme sebebiyet verir. Çene darlığına bağlı olarak gömük ya da yarı gömük olabilen yirmi yaş dişleri diğer dişlere uyguladıkları kuvvetten kaynaklı diş çapraşıklıklarına da sebebiyet verebilirler. Bu tür olumsuzlukların herhangi birine sebep olan 20 yaş dişleri çekilmelidir. Bazı yirmi yaş dişleri ağrı yapmasa da gömük olduklarında kist gibi oluşumlara sebep olabilir. Bu durumun teşhisi adına yılda bir defa çekilecek panoramik bir röntgenle tespit edilip gerekli önlem alınabilir.
20 yaş dişleri mutlaka çekilmeli midir?
Ağızda doğru konumlanmış 20 yaş dişlerinin çekimine gerek yoktur.
20 yaş diş çekimi ağrılı mıdır? 20 yaş diş çekimi nasıl olur?
İşlem tamamen ağrısızdır. İşlem öncesi lokal anestezi uygulaması sayesinde hasta ağrı hissetmez. Çekim 15 dakika kadar sürmektedir. İşlem sonrası yara primer olarak kapatıldığı için iyileşme hızlı olmaktadır.
20 yaş dişi çekimi sonrası yüzüm şişer mi?
20 yaş dişi çekimi sonrası hastalarımıza yazdığımız reçete sayesinde ağrı çok hafif olur. Şişlik gerçekleşmez.
Apse ve Kist Operasyonları (Apikal Rezeksiyon)
Dişlerinizle ilgisi olsun ya da olmasın ağız, diş ve çene içerisinde çeşitli nedenlerle ortaya çıkan kistler süreç içerisinde çene kemiğini eriterek hem madde kaybına hem de çene kemiğinin zayıflamasına yol açmaktadır. Bu kistler tedavi edilmediği takdirde çene kırıklarına, ağız, diş ve çene yapısında hem estetik hem de fonksiyonel bozukluklara neden olabilmektedir.
Apse ve kist operasyonları ile muayene sırasında teşhis edilen bu tip zararlı kistler tümüyle tedavi edilebilmektedir.